Hűtő fűtő klíma árak

Habár Magyarországon a hűtő fűtő klíma még nem igazán elterjedt dolog, mára már egyre többen keresnek alternatív fűtési megoldásokat a gáztól való függés helyett. Napjainkban egyre több háztartásban találhatunk légkondicionálókat, amely a nyári időszakban már szinte elengedhetetlen. Ennek segítségével biztosíthatjuk a megfelelő hőmérsékletet.

A klímákról a legtöbb embernek a mai napig csak a levegő hűtése jut eszébe, de egyre jobban kezd megjelenni a köztudatban a hűtő fűtő klímák fogalma is. Talán az információhiány a legfőbb oka annak, hogy kevésbé tudnak elterjedni a hűtő fűtő klímák, hiszen a legtöbben már előre azt gondolják, hogy sokkal drágábban lehet befűteni a lakást egy légkondicionálóval.

Tévhitekkel ellentétben, egy átlagos hőszivattyús klímaberendezéssel akár 15-20%-al is olcsóbban fűthetünk, mint egy gázkazánnal. Ehhez csupán hőszigetelt falak és jó nyílászárók szükségesek.

Ha azt nézzük, hogy egy átlagos 3 kW-os teljesítményű radiátor 3 kW áramot fogyaszt óránként, addig egy modern, fűtéssel rendelkező légkondicionáló csupán 0,6-07 Kw áramot fogyaszt óránként. Így tehát, a klíma akár ötször jobb hatásfokot biztosíthat a sima elektromos fűtéssel vagy olajradiátorokkal szemben.

Legfőképpen az új építésű házaknál ajánlott kiépíteni ezt a rendszert, hiszen egyszerre biztosítja számunkra a téli és nyári komfortot. Emellett előfordulhat, hogy egy gázfűtés kiépítési költsége akár a kétszeresébe is kerülhet egy légkondicionáló telepítésének.

Ha modern gázfűtéssel rendelkezünk, akkor is érdemes elgondolkoznunk egy hűtő fűtő klímaberendezésen, hiszen ebben az esetben jóval kevesebb plusz ráfordítással kell számolnunk.

Ebben a helyzetben jön elő az egyik legpraktikusabb lehetőség, a temperáló fűtés. Ennek az a lényege, hogy a légkondicionálót csupán csak rásegítő fűtésként használjuk. Ezt akkor érdemes alkalmazni, ha nem szeretnénk felfűteni az egész házat, hanem csak az a helységet, ahol a legtöbbet tartózkodunk. Ezzel a lehetőséggel jelentősen csökkenhet a fűtésszámlánk.

Azon kívül, hogy sokkal gazdaságosabb mára már klímával fűteni, másik két előnnyel is büszkélkedhetnek a fűtésre optimalizált klímaberendezések. Ez pedig a kényelem és a gyorsaság. Ugyan az a gép fűt télen, ami hűt nyáron, emellett pedig párás időben párátlanít is. Pontosan szabályozhatjuk az elérni kívánt hőmérsékletet. A szabályozáshoz kapcsolódik egy kényelmi funkció is, amelynek segítségével már mobiltelefonunkról is irányíthatjuk a készüléket.

Az általunk forgalmazott klímaberendezések között számos olyan légkondicionálót találhatnak, amely alkalmas az átmeneti vagy akár a teljes téli időszak fűtésére, de olyan készülék is megtalálhatóak nálunk, amely kifejezetten fűtésre optimalizált klíma készülék. Ha kérdése van, bátran keresse kollégáinkat, akik segítenek Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb készüléket.